header

2010.01.15 21:27:19
Gábor

A rajt előtti napon 17 órakor a szervezők képviseletében Polgár András bejelenti, hogy a Budapest-Bamakó rally szombat reggel elrajtol, de a cél a marokkói Agadir, amit február 1. helyett január 29-én érünk el.
Ezt a megrázó hírt, mondanom sem kell hatalmas felháborodás követte. Egy külföldi motoros felment az emelvényre és széttépte a rajtszámát. Egy másik szemmel láthatólag már nem szomjas külföldi motoros folyamatosan ordította, hogy "go to the Bamakó with my now" (gyere velem Bamakóba most). 15-20 perc ordibálás és lincshangulat után András eltűnt az emelvényről. Kis idő múlva 8-10 ember társaságában tudtunk vele kulturáltan beszélni, ahol elmondta, hogy higgyük el, ez neki még jobban fáj mint nekünk, mert egy évig ezen dolgoztak és nagyon jó lett az útvonal. Viszont mind a külügyminisztérium, mind a titkosszolgálatok, nem kérik hanem utasítják az útvonal megváltoztatására úgy, hogy az ne érintse Mauritániát és Malit. Sokan közölték, hogy őket ez nem érdekli, elmennek Bamakóba. Biztos nem lesz probléma mentes a szombati rajt. Mi a magunk részéről lógó orral, de tudomásul vettük a változást, viszont így előjött egy csomó probléma. Marokkóban a hőmérséklet nem olyan nyárias mint az eredeti útvonalon, mi pedig hoztunk fejenként 12 rövidujjú pólót és csak 2 hosszú nadrágot. Kifizettük a Mauritán és Mali úthasználati díjat, vízumot, rally engedélyt, vámot és repülőjegyet haza ami így bukott, mert Agadírból biztos hazajövünk az autóval. A charter járat útvonalát módosították így az most Agadírba megy az utasokért, de nem tudom, hogy ki fog onnan repülővel hazajönni. Andrástól többen kértük, hogy legalább a repülőjegy árát szerezzék vissza, mert nekünk így nem kell a járat. Kíváncsi leszek a fejleményekre!  
 

Anya
2010.01.16 17:47:37

Sziasztok!
Drága Gabikám!
Minden rendben, Te csak nyugodtan és olyan vidáman ahogyan elindultatok, csináld meg ezt az utat, várunk haza.Szeretlek vigyázzál magadra és a társaidra is. Ölellek anya

 
 
kisfater
2010.01.17 17:31:40

Sziasztok!
Budapest-Bamako Ralin induló Víg Team háromfős legénységének
sok sok sikert kívánok a nagy kalandhoz.Tudom nagyon ügyesek
vagytok jól tudtok alkalmazkodni amire most nagyon nagy szükség lesz.
A kocsi biztos jól bírja,gumi választás tökéletes.Várunk haza,és az élménybeszámolótokat.Kisfater