header

2010.01.17 17:50:35
Gábor

Megtörtént végre! Szombat reggel, annyi készülődés és bizonytalanság után elrajtoltunk. A Budapest-Bamakón elrajtolni hihetetlen élmény. Ehhez jócskán hozzájárul a rajtra feljött szurkolótáborunk is. Demeter Jani barátunk szavával élve „megyünk nektek csujjogatni”! Na ezt jócskán be is tartották! Ott kiabált a rajtnál a családunkon kívül sok soltvadkerti és keceli Off-Roados kollega és barát. Köszönjük nektek, jól esett.

Az itinert a rajtdobogón kaptuk meg és menet közben próbáltuk a koordinátákat beírni, ami, hát nem sikerült túl jól. Az első pont Balassagyarmat környékén volt, az meg is lett, de a következő két pontból csak az egyiket találtuk meg kb. egy óra kereséssel. Ez elég sokat rontott az időnkön, de sebaj nyomtuk tovább. A következő pontok viszonylag könnyen meglettek, bár előfordult, hogy két szántóföld között mi szembe mentünk mindenkivel. Rossz oldalról közelítettünk, megesik. Szlovéniában a húzósabb emelkedőkön megint előjött a víz melegedési problémája, nem tudom mi lesz vele. Szép ez az ország és rengeteg autópályája van. De nagy része tavaly épülhetett, mert a 2009-es navi program sokat nem ismert. Itt volt egy érdekes pontunk. Race, tehát angolról magyarra fordítva verseny nevű településen kellett egy vasúti kereket keresni. Nekünk a város megtalálása volt a nagyobb feladat, mert a sok új autópálya miatt rengeteget, kb egy órát mentünk fölöslegesen. A kerék 10 perc alatt meglett. Útközben több csapattal is tudtunk rádión beszélni, és különböző információkat kaptunk arról, hogy most mi lesz a végcél. Nem jó ez a bizonytalanság, nagyon rossz úgy versenyezni, hogy nem tudjuk hova megyünk. Az Olasz határ környékén megelőztük a 00-ás Villám Gézát és vele is beszéltünk rádión, majd egy meglepő kérdést tett fel. „Mentek Agadirba, vagy jöttök velünk Bamakóba? Nálam vannak az itinerek!” Na erre nem tudtunk mit mondani. Az olaszországi pontok az ügyességünknek vagy a szerencsénknek köszönhetően mind meglettek, de nagyon szorított minket a szintidő, amit igazából nem is tudtuk, hogy menyi, mert elfelejtették ráírni a menetlevélre. Mi úgy gondoltuk, hogy 12 óra és ehhez tartottuk magunkat. A szabály értelmében, ha szintidőre beérünk azért bónusz pont jár, ha plusz egy órán belül érünk be akkor maradnak a pontjaink, ha pedig a reggeli rajtig bármikor, akkor 20% levonással még megkapjuk a pontokat. Azt nem tudtuk, hogy mennyi bónuszpont jár és láttuk, hogy időre nem érünk be, ezért a plusz egy órába 5 perccel belefértünk. Elmentünk az interneten előre lefoglalt szállásunkra, ahol egy lélek sem volt, a telefonon pedig csak olaszul beszélt a tulaj és közölte, hogy aribederci. Este 3/4 11-kor elindultunk szállást keresni, de elkeserítő volt sorra a megtelt szállodákat látogatni. Végre Mantova belvárosában találtunk egy három csillagos szállodát ahol 0 óra 10-kor lefeküdhettünk.

A reggeli eligazítás hét órakor volt, ott tudtuk meg, hogy a szintidős bónuszpontokat senki nem kapja meg mert kimaradt az itinerből. Ez nekünk kedvezett, és meglepő, de 6. helyen zártuk az első napot.

A pontkereséseink most is borzasztóan kezdődtek, mert 2 óra keresés után az első két pontot ki is kellett hagynunk, úgy, hogy abból az egyiknél még a navin is csak később találtuk meg a helyet. Maga a feladvány érdekes volt, mert egy olyan helyet kellett volna megkeresni ami csak a topográfiai térképen van meg. A további út során eljutottunk gyönyörű tengerparti városokba, majd úgy féltávnál rá kellett jönnünk, hogy ha be akarunk időre érni, akkor most indulni kell. Kialakult egy kis vita, hogy menjünk be és megkapjuk a bónuszpontot vagy menjünk egész éjszaka és gyűjtsük be mindet, ami még a 20% levonással is jóval több. Végül azt a döntést hoztuk, hogy elindulunk a napi cél, Perpignan város felé, és autópályán megpróbáljuk időre lenyomni a hátralévő 480 kilométert úgy, hogy ha van idő akkor még a közeli pontokat megkeressük. Egy kis Francia faluban megkerestük az egykori polgármester emléktábláját, hát ez igazán húzós feladvány volt, de meglett. Rá ment fél óránk és futottam kb. 1,5 kilométert, de megérte.  
 

Anya
2010.01.17 19:31:24

Sziasztok!
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, és ezt Ti is tudtátok, de semmi gond érjetek időre a komphoz, és jussatok el oda, ahova biztonságban eljuthattok. Tudom ezt itthonról könnyű írni, de tudod Gabikám, épségben és sok -sok szép élménnyel gazdagabban várunk haza.
puszi mindhármótoknak!

 
 
csibe
2010.01.17 22:39:58

Sziasztok!
Úgy tűnik,hogy itt is akad bőven izgalom,nem kell ide Afrika!DE félre a viccel,hajrá fiúk!!!!!!!!! Vigyázzatok magatokra és egymásra!
Szeretünk APA!!!!!!!!!!

 
 
rokolya
2010.01.18 12:13:42

Sziasztok Bátor Apukák!
Nagyon örültem , hogy az induláskor ott voltam , izgulok ,szurkolok Nektek !
Sok sok élménnyel ,tapasztalattal térjetek haza , biztos nagy megpróbáltatáson mentek keresztül.Biztos vagyok benne hogy a váratlan helyzetekben is megfontoltan közösen fogtok dönteni. Drága kisfiam nagyon vigyázzatok egymásra.Hajrá !!!!!!!!!!!!!!! Puszi Anya

 
 
mimi
2010.01.18 18:39:19

Sziasztok!Ügyesek legyetek,nem az a fontos,hogy elsők legyetek hanem,hogy biztonságban hazaérjetek hozzánk. Nagyon sokat gondolunk rátok. Vigyázzatok magatokra.Puszi mindenkinek. Mimi, Cuki, Ancsa.

 
 
Anya
2010.01.18 20:04:11

Sziasztok!
Remélem már kontinensen kívül vagytok, vagyis Afrikában!
Nagyon szurkolunk, de csak olyat és azt vállaljatok be, ahol biztos semmi életveszély nincs!
Várunk haza ha tudsz Gabikám írj, egy két sort az is megnyugtat. Puszi Anya

 
 
csibe
2010.01.18 20:19:21

Hahó!Várjuk a beszámolót!Írjad Gábor!
Puszi!Szeretünk APA!
Gergőci üzeni:Hajrá!Győzzetek!Ezeket küldte

 
 
rokolya
2010.01.18 21:49:36

Helló fiúk!Kiváncsian várjuk a beszámolótokat,ha lesz időtök egy pár sornak is örölünk , csak tudjuk hogy vagytok.Már Afrikában vagytok ?A tévé adásait is kitartóan figyelem " óra csögön van".Ügyesek vagytok,de nem csak a győzelem a fontos,Én is csatlakozom a Gabi Anya üzenetéhez bár bizotos tudjátok, Ti is.Nagyon várom a jelentkezéseteket,tudjunk rólatok.Puszi szerető Anyukád.