header

2010.01.20 21:27:16
Gábor

A komp, várakozáson felüli. Fél óra sorban állás után beállították az autót a gyomrába, majd állati készséges, nyakkendős hajóinasok odairányítottak a kabinunkhoz. A kabin kicsi, de tiszta, és 10 méterre van a zuhanyzó és a wc. Megvallom őszintén tartottam a kompon töltött éjszakától, és sokan meséltek rémtörténeteket végig rókázott utakról. Ezzel szemben semmi nem történt. Lezuhanyoztunk, lefeküdtünk és hat órát aludtunk. Reggel a beléptetés is sokkal gyorsabb és rugalmasabb volt mint vártuk. Egy óra alatt átjutottunk a határon, vámon, mindenen. Bevertük a kapott koordinátákat és elindultunk Afrikába. Mi nem tudtuk, de sajnos rá kellett jönni, hogy a csoda Garmin navi itt már nem hajlandó útun tervezni és egy csomó utat nem is ismer. Maradt a hagyományos papírtérkép és az aktív iránytű. Nagyon nagy odafigyelést igényelt, mind a navigálás, mind a vezetés és elégedet is vagyok ezzel a részével mert mindössze egy 10 kilométeres kerülőnk volt potyára, de az egy hegyen keresztül a köveken araszolva. A 800 kilométeres szakaszból úgy 100-150 lehetett off-road, ami mindenhol kősivatag az Atlasz fennsíkjain. Az utolsó terepszakaszt már sötétben teljesítettük és egyet ki is hagytunk, hogy időt spóroljunk a beérkezéshez. Sajnos sötétben keltünk át az Atlasz 1900 méteres magasságba vivő szerpentinjein, hogy elérjük a 800 méteres magasságban fekvő tábort. Sajnos rosszul kalkuláltunk és nem értünk be időre, a Merzugától 20 km-re lévő táborba. Itt már sátor és hálózsák a szállodánk, ami az én részemről elég gáz, mert nem bírom a hideget és itt éjszaka 6 fokban kellett, illetve kellett volna szundikálni. Sebaj, majd nappal átmelegszem, mert a nappali hőmérséklet már az első afrikai napon is 19-20 fok volt. Az esti táborozásnak azért előnyei is vannak. A 250-es rajtszámú Lipóti csávók team mellé parkoltunk, akik jó fejek és jó a pálinkájuk. És nem mellesleg ők hoztak magukkal fémedényt amiben meg tudtuk csinálni a mi levesünket is. Üzenik az otthoniaknak, hogy minden rendben, ne aggódjanak értük, jól érzik magukat! A reggeli ébredéskor láttuk, hogy milyen gyönyörű helyen, a homokdűnék lábánál táboroztunk.

A mai napra egy körversenyt teljesítettünk a dűnékben. Gyönyörű helyeken, tudtunk viszonylag nagy sebességgel haladni és az útvonal fele abból állt, hogy dűnére fel, dűnéről le. Nagyon élvezetes nap volt, bár rengeteg port nyeltünk és elég jól megizzadtunk a tűző napon. Este ismét sátrazunk, és holnap útra kelünk a következő napi etapra.

A fotók a képre kattintva nagyobb méretben jelennek meg. (már amelyik :))

01 01 01 01 01

01 01  
 

rokolya
2010.01.20 23:44:59

Sziasztok, nagy izgalommal várom soraitokat beszámolókat,Jó látni benneteket,""Karcsi szót fogadnak Neked a fiúk""mivel Te vagy a rangidős!
Kisfiam a kajával nincs baj? Sokat gondolok rád , sajnos a csirke lábát nemkem kellett lerágcsálni, de mire haza jöttök , lesz másik meglesz a kedvenc ételed.Szeretlek sokat vagy a gondolataimban."Hol a pizsamád" ??? Vagy itthon hagytad a pólód a Gergőcinek , gondolom Ő pártfogásba vette.Puszi Üdv az egész csapatnak,."A fényképekből itélve hasonlítanak a a Bartos féle hegyre"

 
 
mimi
2010.01.21 10:48:02

Sziasztok! Nagyon büszkék vagyunk rátok!!!!Minden nap nagyon várjuk a beszámolot,és most a képek mindennél többet érnek. Nagyon híányoztok! A Tv-ben nagyon jó volt a nyilatkozatod! A Körösi Karcsi üdvözletét küldi nektek.Sok Puszi.:kis

 
 
csibe
2010.01.21 10:59:10

Helló fiúk!
Irigykedve olvasom a 20 fokot,mert én minden második reggel havat söprögetek,(ennek örömére vettem egy szánkót az Almának,bocsi APA).Nagyon klassz a hely,láttam a tv-ben.Nyugi,nem csak ti akadtatok el a dűnéken.Van képes bizonyíték is róla.Remélem élvezitek,mert irtó szerencsések vagytok,ugye tudjátok?
Sok puszi nektek!!!!!!!!!!!!
Szeretünk APA!

 
 
Halász
2010.01.21 12:36:54

Szevasztok skacok!!
Kúúúúrva jók a képek!Egy kicsit irigykedve nézem és el is képzeltem magam a KTM nyergében a dűnék között.Tisztellek titeket azért amit csináltok!
Mutassátok meg,hogy kemény csávók vagytok!Kitartás!!

 
 
Anya
2010.01.21 17:46:43

Sziasztok!
Nagyon jó látni a képeket, és Titeket!
"Mindenetek" meg van remélem, mert így a fotókról épkéz-láb embereknek tűntök!
Büszke vagyok rád Gabikám, várunk haza, és én is biztos mint a Gömöri Mami, sok sok finom étellel foglak várni, amit gondolom most legjobban hiányolsz a kényelmes társas ágyad után. Puszi Anya

 
 
pirtooffroad
2010.01.21 20:42:05

Sziasztok !
Minden nap rákattintok a blogra, hátha van hír rólatok!
Örömmel látom hogy jól vagytok,még ha a körülmények kicsit mostohák is.
A pirtói Terepjárós Baráti Kör nevében kivánok sok szerencsét,kitartást,és
jó helyezést a végén!
A lényeg az : NE VEDD EL A GÁZT !!!!

 
 
rokolya
2010.01.21 22:01:39

Sziasztok Fiúk!Mikor a takarítottam a havat, Edzés közben " hírek szerint" kisfiam mennyi homok maradt a lapáton. Nem gondoltad volna ici-pici gyerekkorodba , hogy a sivatagban fogod gyakorolni mennyi idő alatt tudod kiásni a járműved.A beszámolótok alapján sok megpróbáltatáson mentek keresztül , de Nektek menni fog Nagyon bátor csávók vagytok , de sokszor gondoltam , hogy milyen szerencsés emberek vagytok.Kicsi Pityukám Nagyon büszke vagyok Rád (tok) nem sok édesanya mondhatja el hogy ilyen stram gyerekei vannak , és az a legszebb a világon sok - sok szeretettel izgulva várunk haza .
Kaptam ma Puszit az Alámától Azt is küldöm Neked Puszi Anya !

 
 
melcsi
2010.01.22 10:48:11

Sziasztok,kitartás de tudom hogy nem kell mondani,mert nem adjátok fel,bármi történik.Szurkolok nektek(igaz nem otthonról),és mindig irjatok,hogy tudjam mi történik veletek.puszi,hugi

 
 
kisfater
2010.01.24 16:21:37

Sziasztok!
Mindig olvasom a beszámolókat,jó látni a képeket rólatok.
Sok sok szerencsét kitartást kívánok Nektek.
kisfater