header

2010.01.26 16:41:30
Gábor

Sajnos szomorú aktualitása van a bejelentkezésünknek. Túl jól alakultak a dolgaink. Túljutottunk a gyilkos napon, a tegnap előttin, amikor 2 autó felborult, másik kettő meg használhatatlanná vált az iszonyú rázkódástól. Mi sikeresen időre beértünk, megszerezve az összes pontot és úgy nézett ki, hogy még az autó is bírja. A tegnapi nap délután fél egykor volt a rajt, mert lementünk az óceán partra apály idején és a visszahúzódó óceán medrén autóztunk 25 kilométert 100-110-es tempóval. Állati élmény volt. Majd egy kis homok következett és a szokásos kősivatag, ami tovább rázta az autókat. Este ismét időre beértünk. A tábor egy hatalmas dűne tövében volt, ahol még egy kis örömautózásra is volt időnk. Indulás óta ez a második napunk, hogy világosban láttuk a tábort. Elmentünk benzinkutat keresni, majd hatalmas meglepetésre a kúttól 500 méterre az óceán parton ott volt egy kulturált hotel. Csodák csodája, még szabad szobája is volt. Lefoglaltuk a szobát és visszamentem Csányi Zoliékért a táborba, aki épp a sátrát állította. Nem kellett győzködni, hogy jöjjön át, mert akkor már két napja sátras estéink voltak. Ez a hotel egy telitalálat volt. Egy nyugdíjas Francia házaspár üzemeltette, akikkel rögtön nagyon jó hangulatba kerültünk és fejedelmi ellátásban részesültünk. Fürdés és vacsora után még lementünk a partra és meghatódva néztük néhány percig az éjszakai óceánt. Reggel egy jobb hátsó defektel várt az autó a parkolóban. Gondoltuk ez nem nagy gáz, hisz van aki az ötödiket kapta, nekünk meg ez az első. Felpumpáltuk és visszamentünk a táborba kereket cserélni. Itt jött a fekete leves! Amikor levettük a kereket, mögötte a rugóköteg főlapja ketté volt törve. Kis tanakodás és a Sandlander szerelőkkel egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy, így nem lehet a versenyútvonalon menni, mert ha a segédlap is eltörik akkor kifordul a hátsó futómű. Sajnos erőt kellett venni magunkon és eldobni a mai napot. Aszfaltúton eljöttünk az esti cél melletti Tan-Tan városba, kerestünk egy szerelőt és javíttatjuk az autót. Mikor ezt írom a szerelők még új rugólapért rohangálnak, de azt ígérik, hogy lesz. Eszembe jutott még egy jópofa sztori! Tegnap délelőtt mivel később volt a rajt, bementünk Layones városba keresni egy szerelőt, hogy cserélje le az olajat. találtunk is egyet, akinek a kezéből 20 perc szarakodás után a Pisti kivette a kulcsot, mert még az olaj leeresztő csavart sem tudta kivenni. Persze nehéz ha csak 16-os kulcsa van, a csavar meg 17-es!!! Előkaptuk a szerszámost és Pisti nekiugrott kitekerni a leeresztőt. A manus megörült a szerszámoknak és rögtön kölcsön is kért néhányat, amivel összerakott egy biciklit. Sajnos Istvánunk a kapkodásban rosszul mozdult és meghúzódott a dereka. Úgyhogy neki a tegnapi és mai napra pihenés van előírva, maradjon az autóban ne ugráljon. Persze nem bírja ki! A hangulatunk viszont még jó, süt a nap 20 fok van, üdvözlünk mindenkit.

01 01 01 01 01 01 01  
 

dukar
2010.01.26 19:47:04

Sziasztok!
Ha nem találtok fő rugólapot, akkor hegesszétek meg nyugodtan! a cuppánt alatt, nem nagyon törik el, főleg, ha találtok valami laposvasat és körbepántoljátok a lapokat egymáshoz. (Nem kell örömautózást tartani vele, de pár napot talán kibír..) A biztonság kedvéért egy nagy spaniferrel kössétek ki a hátsó hidat előre a vázhoz! Ha véletlen mégis eltörik, ne forduljon ki a híd. Amúgy úgyis TI vagytok ott, ti döntötök! Üdv

 
 
pirtooffroad
2010.01.26 20:46:29

Sziasztok!
Sajnálattal olvasom a rugótörést,és remélem hogy találtok rá megoldást.
Az én Mitsumnak is el van törve a rugója,de összefogattam egy széles pántal az egész köteget,és még bírja.
Nagyon szép helyeken jártok a képek szerint!
Az a sziklán és mögöttetek a szakadék...
Minden jót kivánunk az "út" további részéhez!
Üdvözlettel a : Terepjárós Baráti Kör Pirtóról!!!!

 
 
rokolya
2010.01.26 21:17:17

Sziasztok! Sajnálattal olvasom , hogy eltört a rugó, látjátok az őrangyalok is veletek van mert a defekt megakadályozta a nagyobb bajt.Kisfiam tegnap amikor beszéltünk nem mondtad meg , hogy fáj a derekad , éreztem a szavaidból mégmondtam a Csibének is hogy olyan szomorú volt a hangod ,nincs valami rendben, remélem mihamarabb tudsz rendesen mozogni, (a maszírozásra azért vigyázz).Holnap elakartam hoznia Gergőt hogy nálam aludjon , nagyon hiányzol neki is , nem jön mert a Te párnádon és a helyeden akar aludni, állandóan a gépnél ül, várja hogy mit írtok.Nagy meglepetéssel vár Titeket (nem is hiszed )olyan stram unokám van nagyon büszke vagyok az apukájára is. Bízom abba hogy megtudtátok csinálni a hibát, hajrá tovább .Puszi Anya !!!

 
 
Mókuska83
2010.01.26 22:27:25

Sziasztok, látom nem volt egyszerű nap, de kitartás!!Pityu, remélem a derekad rendbe jön, küldöm a pozitív energiákatVigyázzatok nagyon Magatokra!
Puszi: Mókus Anita

 
 
Aticar
2010.01.27 09:02:08

Hello !
Látom minden a legnagyobb rendben, ezek a kalandok kellenek, különben miről mesélnétek???A kocsit meg majd megszögelitek, ezen én nem aggódok.
Olvasom a szülők és a családotok beírásait, és tudom , hogy az Ő hiányuk a legkeményebb amit el kell viselnetek.Ehhez kívánok sok erőt és kitartást, a többit meg megoldjátok"rutinból" én abban biztos vagyok.
Veletek vagyunk!
üdv:
Aticar

 
 
Anya
2010.01.27 19:12:58

Sziasztok Fiúk!
Nagyon megijedtem amikor a kocsi meghibásodásáról írtál Gabikám, de látom már itt a levelezőn is megy a szóbeli írásbeli segítség. Biztos vagyok benne, hogy a Dudás Barátod jól elmagyarázta, hogy hogyan kell megjavítani legalább ideiglenesen. Siessetek átérni erre a kontinense, mert tudod Gabi az István / apósod/ azt mondta, hogy Spanyolországba még lemegy értetek, de ne kelljen, viszont akkor én sem maradok itthon, mert nem hagyom, hogy egyedül menjen a segítségetekre. Vigyázzatok magatokra, várunk haza nagyon. anya