header

2010.01.18 20:57:04
Gábor

A Vasárnap esténk sokkal jobban sikerült mint az előző. Beértünk szintidőre, bár ehhez fel kellett áldozni elég sok pontot. Most a szállásunk is rendben volt, csak egy kicsit későn, 11,30-kor sikerült ágyba kerülni. A hétfő reggeli eligazítás fél ötkor volt, és 5,10-kor már el is rajtoltunk. A verseny leghosszabb napja várt ránk, és túl sok érdekes dolog sajnos vagy szerencsére, nem történt velünk. Gyönyörű Spanyol tengerparti városokban kerestük a pontokat amíg az idő engedte. 1040 kilométert mentünk a hétfői szakaszon, és szinte csak autópályán, szigorúan betartva a megengedett 120-as sebességhatárt, mert súlyos büntetéseket ígértek a gyorshajtásért.

Szintidőre beértünk a kikötőbe, persze ismét sok pontot feláldozva, átvettük a jegyeinket és besorakoztunk a kompozáshoz.

Sajnos a jelenlegi helyezésünket nem tudom, mert sokan be sem értek a  reggeli rajtig, és a kiértékeléssel sem végeztek éjszaka.

A végcélról még mindig megy a duma a résztvevők között, viszont a szervezők a ma reggeli eligazításon is kijelentették, hogy a végcél Agadir.

Mi eredetileg repülővel szerettünk volna hazajönni, de az Bamakóba megy. Agadírból visszamegyünk autóval. A problémát megírtam a Budavár Tours-nak ami a charter járatot intézte.

A válasz itt látható:

 


Tisztelt Uram!

Irodánk a 01.15 esti sajtótájékoztató utáni és a szervezőkkel történt végső egyeztetés alapján a Bamako-Budapest járatot az eredeti útvonalon és időpontban indítja az utasokkal megkötött szerződések szerint.

Az utazási feltételek 10. pontjára hivatkozva, "Bamako-Budapest egyedi charter járatra történő foglalás esetén amennyiben az utas az egyedi charter repülőjegy foglalását a visszaigazolást követően visszamondja, a teljes repülőjegy árát kötbérként köteles a Budavár Tours részére megfizetni."

Fentiek alapján nem tudjuk Önnek visszatéríteni a repülőjegy árát, amennyiben nem veszik azt igénybe, esetleg a névmódosítás lehetséges, ha találnak az Utasok helyett mást, ennek díja 40 Euró/fő.

Amennyiben bármi kérdése merülne fel, forduljon hozzám bizalommal!

Tisztelettel:

Bozsányi-Vacsora Éva
Budavar Tours Travel and Trading Ltd.
1011 Budapest, Batthyany sqr. 5-6. (Vásárcsarnok)
Tel: +36 (1) 355-4299

Fax: +36 (1) 356-8590
E mail: vacsora.eva [kukac] budavartours.hu

Home page: www.budavartours.hu
Chop No: R/00362/1992/1999


  
Hozzászólások 7Találatok: 2345  

2010.01.17 17:50:35
Gábor

Megtörtént végre! Szombat reggel, annyi készülődés és bizonytalanság után elrajtoltunk. A Budapest-Bamakón elrajtolni hihetetlen élmény. Ehhez jócskán hozzájárul a rajtra feljött szurkolótáborunk is. Demeter Jani barátunk szavával élve „megyünk nektek csujjogatni”! Na ezt jócskán be is tartották! Ott kiabált a rajtnál a családunkon kívül sok soltvadkerti és keceli Off-Roados kollega és barát. Köszönjük nektek, jól esett.

Az itinert a rajtdobogón kaptuk meg és menet közben próbáltuk a koordinátákat beírni, ami, hát nem sikerült túl jól. Az első pont Balassagyarmat környékén volt, az meg is lett, de a következő két pontból csak az egyiket találtuk meg kb. egy óra kereséssel. Ez elég sokat rontott az időnkön, de sebaj nyomtuk tovább. A következő pontok viszonylag könnyen meglettek, bár előfordult, hogy két szántóföld között mi szembe mentünk mindenkivel. Rossz oldalról közelítettünk, megesik. Szlovéniában a húzósabb emelkedőkön megint előjött a víz melegedési problémája, nem tudom mi lesz vele. Szép ez az ország és rengeteg autópályája van. De nagy része tavaly épülhetett, mert a 2009-es navi program sokat nem ismert. Itt volt egy érdekes pontunk. Race, tehát angolról magyarra fordítva verseny nevű településen kellett egy vasúti kereket keresni. Nekünk a város megtalálása volt a nagyobb feladat, mert a sok új autópálya miatt rengeteget, kb egy órát mentünk fölöslegesen. A kerék 10 perc alatt meglett. Útközben több csapattal is tudtunk rádión beszélni, és különböző információkat kaptunk arról, hogy most mi lesz a végcél. Nem jó ez a bizonytalanság, nagyon rossz úgy versenyezni, hogy nem tudjuk hova megyünk. Az Olasz határ környékén megelőztük a 00-ás Villám Gézát és vele is beszéltünk rádión, majd egy meglepő kérdést tett fel. „Mentek Agadirba, vagy jöttök velünk Bamakóba? Nálam vannak az itinerek!” Na erre nem tudtunk mit mondani. Az olaszországi pontok az ügyességünknek vagy a szerencsénknek köszönhetően mind meglettek, de nagyon szorított minket a szintidő, amit igazából nem is tudtuk, hogy menyi, mert elfelejtették ráírni a menetlevélre. Mi úgy gondoltuk, hogy 12 óra és ehhez tartottuk magunkat. A szabály értelmében, ha szintidőre beérünk azért bónusz pont jár, ha plusz egy órán belül érünk be akkor maradnak a pontjaink, ha pedig a reggeli rajtig bármikor, akkor 20% levonással még megkapjuk a pontokat. Azt nem tudtuk, hogy mennyi bónuszpont jár és láttuk, hogy időre nem érünk be, ezért a plusz egy órába 5 perccel belefértünk. Elmentünk az interneten előre lefoglalt szállásunkra, ahol egy lélek sem volt, a telefonon pedig csak olaszul beszélt a tulaj és közölte, hogy aribederci. Este 3/4 11-kor elindultunk szállást keresni, de elkeserítő volt sorra a megtelt szállodákat látogatni. Végre Mantova belvárosában találtunk egy három csillagos szállodát ahol 0 óra 10-kor lefeküdhettünk.

A reggeli eligazítás hét órakor volt, ott tudtuk meg, hogy a szintidős bónuszpontokat senki nem kapja meg mert kimaradt az itinerből. Ez nekünk kedvezett, és meglepő, de 6. helyen zártuk az első napot.

A pontkereséseink most is borzasztóan kezdődtek, mert 2 óra keresés után az első két pontot ki is kellett hagynunk, úgy, hogy abból az egyiknél még a navin is csak később találtuk meg a helyet. Maga a feladvány érdekes volt, mert egy olyan helyet kellett volna megkeresni ami csak a topográfiai térképen van meg. A további út során eljutottunk gyönyörű tengerparti városokba, majd úgy féltávnál rá kellett jönnünk, hogy ha be akarunk időre érni, akkor most indulni kell. Kialakult egy kis vita, hogy menjünk be és megkapjuk a bónuszpontot vagy menjünk egész éjszaka és gyűjtsük be mindet, ami még a 20% levonással is jóval több. Végül azt a döntést hoztuk, hogy elindulunk a napi cél, Perpignan város felé, és autópályán megpróbáljuk időre lenyomni a hátralévő 480 kilométert úgy, hogy ha van idő akkor még a közeli pontokat megkeressük. Egy kis Francia faluban megkerestük az egykori polgármester emléktábláját, hát ez igazán húzós feladvány volt, de meglett. Rá ment fél óránk és futottam kb. 1,5 kilométert, de megérte.


  
Hozzászólások 7Találatok: 2311  

2010.01.15 21:27:19
Gábor

A rajt előtti napon 17 órakor a szervezők képviseletében Polgár András bejelenti, hogy a Budapest-Bamakó rally szombat reggel elrajtol, de a cél a marokkói Agadir, amit február 1. helyett január 29-én érünk el.
Ezt a megrázó hírt, mondanom sem kell hatalmas felháborodás követte. Egy külföldi motoros felment az emelvényre és széttépte a rajtszámát. Egy másik szemmel láthatólag már nem szomjas külföldi motoros folyamatosan ordította, hogy "go to the Bamakó with my now" (gyere velem Bamakóba most). 15-20 perc ordibálás és lincshangulat után András eltűnt az emelvényről. Kis idő múlva 8-10 ember társaságában tudtunk vele kulturáltan beszélni, ahol elmondta, hogy higgyük el, ez neki még jobban fáj mint nekünk, mert egy évig ezen dolgoztak és nagyon jó lett az útvonal. Viszont mind a külügyminisztérium, mind a titkosszolgálatok, nem kérik hanem utasítják az útvonal megváltoztatására úgy, hogy az ne érintse Mauritániát és Malit. Sokan közölték, hogy őket ez nem érdekli, elmennek Bamakóba. Biztos nem lesz probléma mentes a szombati rajt. Mi a magunk részéről lógó orral, de tudomásul vettük a változást, viszont így előjött egy csomó probléma. Marokkóban a hőmérséklet nem olyan nyárias mint az eredeti útvonalon, mi pedig hoztunk fejenként 12 rövidujjú pólót és csak 2 hosszú nadrágot. Kifizettük a Mauritán és Mali úthasználati díjat, vízumot, rally engedélyt, vámot és repülőjegyet haza ami így bukott, mert Agadírból biztos hazajövünk az autóval. A charter járat útvonalát módosították így az most Agadírba megy az utasokért, de nem tudom, hogy ki fog onnan repülővel hazajönni. Andrástól többen kértük, hogy legalább a repülőjegy árát szerezzék vissza, mert nekünk így nem kell a járat. Kíváncsi leszek a fejleményekre!


  
Hozzászólások 2Találatok: 2015  

2010.01.15 16:45:45
Gábor

Ott hagytam abba, hogy készülünk a gépátvételre! Szerda estére!!! elkészült a haspáncél és a légszűrő kivezetés is. Indulás előtt még tönkrement a bal első index, de a Du-Kar Kft-ben gyorsan újra forrasztották. Este 11 órára bepakoltunk az autóba, majd megbeszéltük, hogy most mindenki kialussza magát. Nekem személy szerint ez nem sikerült mert kb. 1 óráig csak forgolódtam az ágyban, de ez gondolom így normális. Csütörtök reggel feltankoltunk az autót és irány Budapest! Az M5-ös autópályán már találkoztunk, több csapattal, és többet meg is előztünk. Többek között a Csányi Zoli által vezetett Suzuki Jimnyt is. Majd az első navigációs pontot, tehát a gépátvétel helyszínét sikerült rossz irányból megközelíteni, de úgy 15 percnyi bóklászás után bejutottunk. Meglepetésként már ott várt a pályán megelőzött Csányi Zoli a Jimnyvel. Neki jobban sikerült a benavigálás! Köszöntésként csak annyit mondott, hogy "foglaltam nektek helyet mert láttam, hogy mennyire siettek" (Köszi Zoli!) A regisztrációs folyamat viszonylag gördülékenyen ment és kb. egy óra múlva már állhatunk be gépátvételre. Átnézték az autót műszakilag és ellenőrizték a kötelező felszereléseket. Miután itt megfeleltünk, mehettünk sorba állni a rajtszámért. A rajtszám felragasztása után beálltunk a park ferme-be és búcsút vettünk 1 napra a verdától.

A fotók teljes méretben megjelenítéséhez kattintson a képre!

20100112231 IMG_2323

IMG_2326 IMG_2333 IMG_2337


  
Hozzászólások 0Találatok: 1772  

2010.01.12 20:06:14
Gábor

Nincs mese, mindjárt indulni kell! Rengeteget dolgoztunk az autón. Le kellett venni a váltót, két szinkron gyűrű csere miatt. Ha már lent van a váltó, akkor újítsuk fel a kuplungot! Kapott egy erősített szerkezetet, kevlár betétes tárcsával. (Állítólag ez mindent kibír). Rossz volt az első difi szabadon futó kapcsolója, de a kamrában találtunk másikat, majd kiderült, hogy nem csak ez a vákumszelep ment tele sárral, hanem a csőrendszere is, ezért azt is cserélni kellett. Folyamatosan van egy kis melegedési problémája amire nem nagyon találjuk a megoldást. Ki lett mosva az összes hűtő, ki lett cserélve az EGR hűtő. (ezt nem tudom, hogy mi de állítólag lehet az ok). Olajcsere mindenhol, motor, váltó, difik, a szíjak és szűrők cseréje közben, rugószilentek és szinte a komplett első futómű ki lett cserélve. Az autószerelő műhely után átvittük Dudás Sanyi barátom jól felszerelt karosszériás műhelyébe, ahol először leszedték a gyári alumínium küszöblépcsőket, ami jól néz ki, de nem jó semmire. A helyére készített csőből egy küszöbvédőt, ami emelési pontként is működik majd, de remélem nem kell használni. Leszerelte a vonóhorgot mert mindig az akadt be először a földbe. Szerelt a vonóhorog felfogatás helyére két erős vonószemet. De persze ennyivel nem úszta meg! Nyitott a platója az L200-asunknak és normális áron nem találtunk rá dobozt, ezért kitaláltuk, hogy egy nyitható fedelet kell készíteni a plató tetejére. Nagyjából megtervezgettük, ami nálunk annyit jelent, hogy kiabáltunk egymással kb. 1 órát a kocsi körül. Ritter Jani, tavalyi Bamakót megjárt barátunk elkészítette (állítólag) törhetetlen műanyagból a fedelet, amit a Du-Kar műhely ügyesen felszerelt nyithatóra ahogy kértük. Készítettek még kannatartót 5 gázolajos és két vizes kanna részére és egy pótkeréktartót a fedél közepére. Közben Nándi barátunk bekötötte és behangolta a CB rádiót, ami szerinte egy kicsit gyenge, mert a kasznisműhelyből csak 4-5 kilométerre sugároz. Szerintem ez nekünk pont elég. Ja közben villamosság szerelőnél is jártunk. Bekötött egy 1000W-os invertert, egy áramtalanítót, 4 szivargyujtó csatlakozót, ködlámpát és egy erősebb tolatólámpát.

Így állunk most! Készülünk a csütörtöki gépátvételre.

A fotók teljes méretben megjelenítéséhez kattintson a képre!

20091218220 20091218221 P1010027


  
Hozzászólások 0Találatok: 1805  

Hozzászólások 0Találatok: 1801  

2009.08.21 09:26:00
Gábor

        Meghívó Bács Trophy bajnokság V. futama 2009. szeptember 11-12.

 

Kedves terepjárós barátaink!

 

Sok szeretettel meghívunk benneteket a 2009. évi Bács Trophy V. futamára Kiskunhalasra.

Egy teljesen új helyszínen, de a már megszokott baráti hangulatban várunk benneteket.

Táborhelyünk a Jung tanyán lesz. Soltvadkert felől érkezve a Sóstó után egyből balra kell fordulni és kb. 3 km. múlva jobbról lesz a tábor. Természetesen végig kitáblázva. A trophy szokásos módon zajlik, éjszakai és nappali futam KP-kal, specekkel.

Figyelem! A korai sötétedés miatt a rajt este 8-kor lesz!

Program:
Péntek
- 12.00-19.00 nevezés, gépátvétel, kemping elfoglalása.
- 19.00 eligazítás, rajtsorrend húzás
- 20.00 éjszakai rajt
Szombat
- 8.30 eligazítás
- 9.00 nappali rajt
- 16.00 Bács Trophy Bajnokság V. futamának eredményhirdetése.

 

Nevezési díj 2 fő részére 15000ft.

A nevezési díj tartalmazza a tábor használatát, a szombati reggelit és ebédet.

További szálláslehetőségek:

Sóstó Motel: 77/521-402

Motel Penny: 77/425-103

Gazsó Panzió: 77/422-322

 

További infó:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Vig Gábor: 20/9982488

Gömöri István: 70/4514882

 

 

 


  Bács Trophy Kiskunhalas
Hozzászólások 0Találatok: 2354  

2009.07.29 15:32:05
Gábor

Nem tudom, hogy kell blogot nyitni és nagyon nem is érdekel!

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy januártól akit érdekel naponta figyelemmel kisérje a Budapest-Bamakón csapatunk a Vigteam sikereit és megpróbáltatásait.

De január még messze van, mi viszont addig sem tétlenkedünk.

Résztvettünk három magyarországi előfutamon melyek eredménye megtekinthető itt: http://www.bamakochallenge.budapestbamako.hu/content/view/62/121/lang,hu/

A győri és a bázakerettyei versenyről néhány fotót tettünk a galériába. A három verseny jó volt, hogy megismerjük egymást, az autót és a navigációt. Plusz kijöttek az autó gyengéi, ami főleg futómű problémák.


  Blognyitó Budapest-Bamakó
Hozzászólások 0Találatok: 2008  

2. oldal / 2
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>